FOTO. Cele mai periculoase trasee montane din lume, pe care copiii merg la școală

Posted by
|

La fiecare ninsoare abundentă, în România ninge și cu diferite coduri roșii sau portocalii, iar școlile sunt temporar închise, indiferent dacă se află în orașe sau în mediul rural.

În România există, totuși, și sate izolate, unde copiilor le-ar fi imposibil să ajungă la școală prin nămeții înalți de doi metri.

Cu toate acestea, în anumite regiuni ale lumii, școala este un lux pentru copii. Unii dintre ei merg, în fiecare zi, ore întregi până la școală, pe cele mai periculoase trasee montane, unde își riscă viața. În unele regiuni, inundațiile și traseele lungi și foarte dificile sunt principalele motive pentru care părinții renunță să-și mai trimită copiii la școală.

Și avem o veste și mai proastă. Conform UNESCO, progresul în facilitarea accesului copiilor la școli a încetinit semnificativ în ultimii ani. Soluțiile par simple la prima vedere: autoritățile ar trebui să construiească poduri și șosele, să achiziționeze autobuze și să angajeze șoferi. Cu toate acestea, numărul și amploarea dezastrelor naturale, precum și lipsa acută a fondurilor fac imposibilă găsirea unor soluții de care copiii au nevoie cu disperare.

Din galeria foto de mai jos veți afla care sunt cele mai periculoase trasee montane din lume, pe care copiii sunt nevoiți să le străbată în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Sursa: Emunte

V-ar mai putea interesa si:

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos