Jules Verne – Evreii si taranii romani din Transilvania. Ce spunea marele scriitor francez: “Intr-o buna zi va vor lasa fara tara”

Posted by
|

Nu discutam despre Mihai Eminescu, Corneliu Zelea Codreanu, toti corifeii perioadei interbelice, si discutam discutam despre un francez care a scris o singura carte despre Romania! Situatia din Romania era atat de grava ca se vedea cu ochiul liber prin toata Europa, dar cineva are tot interesul ca in ziua de astazi sa va ascunda adevarul si va spele pe creier la modul cel mai abominabil cu putina: “Holocaustul invetat din Romania, sunteti “antisemiti”, Maresalul Antonescu a fost criminal, Sfintii Inchisorilor au fost criminali, doar evreii au avut de suferit si voi trebuie sa platiti!”. Au venit calare pe tancurile sovietice, au ucis inchisori peste 80% dintre intelectualii Romaniei, si astazi, cu un tupeu fantastic, ne striga: “Voi sunteti crimnalii!!”

Dar ei cat rau le fac amaratilor de palestinieni si nimeni nu scoate o vorba?  Ii bat, ii tortureaza, ii inchid in lagare, devasteaza manastiri ortodoxe, aresteaza preoti ortodocsi si pe urma urla ca din gura de sarpe ca noi suntem “antisemiti” si avem ceva cu ei! Cine a scos legea acesta: noi nu avem voie sa aparam Neamul Romanesc din care facem parte, dar ei au dreptul sa minta cu nerusinare si sa ne puna in carca un holocaust de care nu ne facem vinovati?! Asa cum ei se chinuie sa gaseasca dovezi despre evreii ucisi de Hitler sau altii, tot asa ne chinuim si noi sa gasim dovezi pentru Neamul Romanesc din care facem parte!

 

Fragmentul face parte din nuvela “Castelul din Carpati” ( capitolul IV)

https://docs.google.com/file/d/0B1CumSvXYQc5ckhSTUotWndndmM/edit?pli=1

 

“Cine era proprietarul acelui han? Un evreu pe nume Ionas, un om de treabă, de vreo şaizeci de ani, cu un chip prietenos, dar
foarte semit, cu ochii lui negri, nasul încovoiat, buzele ţuguiate, părul lins şi tradiţionala ţăcălie. Amabil şi săritor, împrumuta
bucuros mici sume de bani unuia şi altuia, fără să se arate exigent în ceea ce priveşte garanţiile şi nici prea cămătar în ceea ce
priveşte foloasele, deşi pretindea să fie plătit la datele declarate de împrumutat. Să dea Dumnezeu ca toţi evreii stabiliţi în Transilvania să fie la fel de înţelegători ca hangiul din Vereşti!

Din nefericire, Ionas cel cumsecade era o excepţie.

Coreligionarii săi, prin cult, confraţii săi, prin profesie, — fiindcă toţi sunt crâşmari, vânzând băuturi şi articole de băcănie — practică meseria de împrumutător cu gaj, cu o asprime îngrijorătoare pentru viitorul ţăranului român. Se va vedea pământul trecând, puţin câte puţin, din proprietatea băştinaşilor în cea a străinilor.

Cum avansurile nu le sunt rambursate, evreii vor deveni stăpânii frumoaselor culturi ipotecate în profitul lor şi, dacă Ţara Făgăduinţei nu mai este în Iudeea, poate că, într-o bună zi, va figura pe hărţile geografiei transilvane”

 Sursa

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos