Dumnezeu nu sta pe facebook (de Monica Lungu)

Posted by
|
Atunci cand nu se promoveaza valori/subiecte/scandaluri imorale, cineva mai cauta un motiv sa loveasca in biserica sau credinciosi. In cazul de fata, totul se intampla pe internet, pentru ca asta e cheia promovarii eficiente.

Oamenii credinciosi sunt atacati in fiecare zi. Nu e usor sa crezi in Dumnezeu si sa iti vezi de treaba ta. Am mai recomandat asta: faceti un test si spuneti celorlalti ca ati fost la biserica. Apoi observati-le reactia. Intelegeti la ce ma refer? Ok. Acum o sa va vorbesc despre ceva si mai urat.

In plina „urgie alba”, un grup de oameni care se prezinta ca atei, au creat pe facebook mai multe pagini (din cele care trebuie sa „iti placa„), ce poarta numele „Dumnezeu”, „Duhul Sfant”, „Iisus Hristos Mantuitorul” sau „Sfantul Patru”. Nu va trimit inspre ele, intrucat sminteala e mare.
Categoria in care se incadreaza fiecare dintre ele este de „personaj fictiv”. Scopul lor nu e specificat nicaieri. Pe fiecare din paginile respective se ataca, defaimeaza si ia in deradere orice are legatura cu religia. Daca nu ma credeti, va reproduc o mostra: la o stire despre copii care sunt incurajati sa fie impartasiti si invatat de preot sa faca metanii la gradinita, replica lor este: „Scarbele de preoti merg din ce in ce mai departe”
Despre asta e vorba. Si totul se intampla doar la adresa bisericii crestin-ortodoxe. Asta s-a vazut cand, in plina „moda virtuala” ce promova un clip cu un grup de penticostali care „se rugau”, acesta a fost total ignorat pe acele pagini.
Una dintre pagini a fost raportata de utilizatori si, deci, inchisa. Fara nicio proba, administratorii paginii au dat vina pe „crestini”, pe care i-au transformat, ca imagine, intr-un grup de razboinici primitivi, care dau cu sulita in tot ce nu le convine. Evident, totul a evoluat in glume despre „crestini”.
Insa, din pacate, totul a urcat la un alt nivel. „Crestinii” au inceput sa fie acuzati de „cenzura”, iar „eroii” au aparut in media. Gandul si Lucian Mindruta le-au dat atentie pana cand au ajuns invitati intr-o emisiune numita „Schimba vorba”. Sugestiv.
Potrivit administratorului uneia dintre pagini, ea a fost creata „pentru a promova o idee, aceea că statul şi biserica sunt separate”. Observati, va rog, irelevanta unei astfel de declaratii.
Realizati diferenta dintre un ateu si un anticrestin. Actiunea asta e, clar, un atac la adresa credintei,crestinismului ortodoxbisericii. E necesar sa facem diferenta intre un om care crede ceva si un om care ataca voit ceva ce nu ii place. Apoi acuza grupul-tinta al atacului de… atac. Fara drept la replica, deoarece atacatorul se pretinde victima. Fix asta se intampla. Si trebuie sa ne aparam credinta.
Auzi ba, daca eram islamist, ai mai fi vorbit urat
De Mahomed, stiind ca iti iei un cutit in gat? 
Cedry2k. Articol de: Monica Lungu

V-ar mai putea interesa si:

Sari la bara de unelte

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos