Seara de poezie: UniVers InVers – in numele lui Nichita Stanescu

Posted by
|
Nichita Stanescu, omul care te provoaca sa privesti cerul, sa privesti oamenii ca pe niste creaturi dragute insinuandu-ti ca cineva te iubeste intotdeauna. Cuvintele sale sunt vii, fac parte din noi, el traieste prin noi, iar noi suntem fiecare o parte din poezia sa. Tinand cont ca marii nostri artisti, valorile umane ale traditiei romanesti sunt uitate pe zi ce trece ca subiect de discutie, desi ele au un mare succes in inimile oamenilor si sunt nemuritoare, dorim sa readucem graiul poeziei in viata fiecaruia, astfel provocand omul, de orice varsta, sa isi sporeasca creativitatea si imaginatia, sa capteze sau sa-i fie captata atentia asupra cuvintelor artistic asezate si venite din suflet, sa-si dezvolte capacitatea de intelegere a sentimentelor umane, asadar dorim ca interactiunea de la om la om, de la suflet la suflet, sa creasca si sa reinvie prin poezie.

 

(ilustratie de Mircia Dumitrescu)

  M.o.V. , Basarabii, Tara din inima ta si ZiaristiOnline va invita Joi 12 Sept. orele 18.30 sa luati parte la o seara magica unde poezia reinvie prin viu grai. Vizionam un interviu cu Nichita Stanescu, ascultam cu placere povesti de la prietenul sau Mircia Dumitrescu, artistul plastic care i-a creat copertile lui Nichita, apoi incepem sa recitam poezii. Adresa: https://www.facebook.com/CarciumaLaCopac Participanti: Alexandru V. Dan Andreea-Elena Necsulescu Roxana Usurelu Sisman Emanuel Nathan Alexia Ionescu Roncea Felix Oricine este binevenit sa recite creatiile personale… Eveniment pe facebook: https://www.facebook.com/events/668341259844200/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mircia Dumitrescu: desen cu Nichita Stanescu si Dora

mircia dumitrescu scena-boema-cu-nichita si adam puslojic

Mircia Dumitrescu scena-boema-cu-Nichita si Adam Pusloji

De asemeni, sunteti invitati cu mare placere tot joi 12 Septembrie la evenimentul explozitiei „Dialog” de la Sala Dalles unde va participa si Mircia Dumitrescu:

 

Sari la bara de unelte

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos