Să-l cunoaştem pe Părintele Arsenie Boca

Posted by
|
 Părintele Arsenie Boca : “Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu ”
Părintele Arsenie Boca s-a născut la data de 29 sempembrie 1910, în Vaţa de Sus, Hunedoara şi a murit la data de 28 noiembrie 1989, la Prislop.
Mari minuni a săvârşit Părintele de-a lungul vieţii,şi cu toate acestea, a fost ţinut prin închisori, a fost maltratat de securitate, însă credincioşii continuau să vină să-şi spună trairile şi necazurile Părintelui.

Tot ceea ce a făcut Părintele Arsenie  nu poate fi spus în cuvinte omeneşti, însă una dintre faptele Părintelui îmi este de neînţeles şi mă tot minunez. Era într-o închisoare comunistă, iar în fiecare noapte, la ora 12, toate celulele se deschideau, iar Părintele Arsenie, fiind în rugăciune, era învăluit în foc şi într-o uşoară levitaţie. Aceasta este o relatare a unui gardian al închisorii.
images (1)
O altă minune din închisorile comuniste, a fost “evadarea” Părintelui prin zidurile temniţei, pentru a fi prezent la înmormântarea mamei sale, gardienii dând alarma. La exact trei ore revine şi, chestionat fiind de cei care îl păzeau răspunde că a fost la înmormântarea mamei sale. Gardienii au sunat acolo şi li s-a confirmat prezența la înmormântarea mamei. Care avusese loc la Vața de Sus, la câteva sute de kilometri de locul unde părintele era închis.

boca-locul-parintelui

Pârintele Arsenie Boca, numit “Sfântul Ardealului” sau „Biciul lui Dumnezeu”, a făcut o ultimă, mare profeţie, spunându-le celor de la Mănăstirea Prislop în 1986, să-i facă crucea pentru mormânt şi să graveze pe ea 28 noiembrie, 1989, ziua morţii lui. Cum s-a şi intâmplat.

 arsenie-boca

 Pe mine m-a schimbat mult Părintele Arsenie Boca.Iar eu la rândul meu am schimbat în bine mai mulţi oameni,  prin cuvântul lui. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Parintele, vă recomand cu căldură cartea “Părintele Arsenie Boca –o viaţă închinată schimbarii vieţii noastre-”.

 Articol de - Harry-Alexandru Fenrir Georgescu

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos