MINI a prezentat noul Citysurfer Concept – trotineta electrica

Posted by
|

MINI a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noul Citysurfer Concept, o trotineta cu propulsie electrica ce poate ajunge o viteza maxima de 25 km/h si care dispune de o autonomie in modul electric de 15 – 25 de kilometri.

Astfel, MINI Citysurfer Concept reprezinta solutia mobilitatii extreme. Acumulatorul litiu-ion este se afla intr-o carcasa de protectie si este integrat in cadru, sub placa pentru picioare. Dar lucrurile nu se opresc aici, intrucat autonomia poate fi crescuta prin intermediul sistemului de recuperare a fortei folosite la franare.

mini-citysurfer-concept-trotineta-electrica

Dupa ce acumulatorul a fost golit, acesta poate fi incarcat fie la o priza de 230V, fie la cea de 12V din masina. Rotile lui MINI Citysurfer Concept sunt echipate cu anvelope pneumatice roboste care oefra un conform acustic ridcat, nu doar pe drumurile asfaltate, ci si pe cele pavate.


MINI este numele filialei BMW din Cowley, Anglia, precum și a automobilului produs de această filială din aprilie 2001.

Mașina, proiectată de Frank Stephenson, este vândută ca o reinterpretare “retro” a automobilului original Mini, care a fost produs de către British Motor Corporation și succesorii acesteia între 1959 și 2000. Numele se scrie cu majuscule pentru a îl deosebi de predecesorul său.La lansarea oficială, mașina a fost prezentată ca fiind “NOUL MINI”, dar este mai întâlnită denumirea “BMW Mini”. La început dezvoltat de către grupul Rover, și vândută sub marca Rover , fabricată fiind la uzina Longbridge, proiectul MINI a fost reținut de către BMW când s-a debarasat de către Rover în 2000. MINI este asamblată în Cowley, Oxford, Regatul Unit, în ceea ce înainte a fost Pressed Steel Company,cunoscută sub denumirea de Fabrica Oxford.

Sursa: Onerca

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos