Conferința Concertului LEGAL ROCK + VIDEO

Posted by
|

Legal Magazin Events a organizat joi, 15 octombrie, conferința de presă a concertului Legal Rock, la Hotel Hilton Athenee Palace, Sala Enescu. La eveniment au fost prezenți Aura – solistă AURA, Cristi – chitarist Grimus, Alin (Coiotu’) – vocal Trooper și Vlase – solist ZOB.


Legal Rock: ZOB, Trooper, Grimus, şi AURA… de bindiribli
De asemenea, ne-a fost alături psihologul Luciana Richardson Hăloiu, cea care are un merit important în evoluția fraților gemeni Robert și Eduard.

”În familia despre care vorbim se întâmpla o dramă dublă în urmă cu 10 ani, în condițiile în care băieții gemeni, în vârstă de 3 ani, erau diagnosticați cu cancer, respectiv autism. Dacă în cazul lui Robert boala a regresat, pentru Eduard veștile nu au fost la fel de bune. Atunci nu se cunoșteau prea multe despre autism și din această cauză a primit diagnosticul foarte târziu. Nici specialiști nu existau în România pentru a ajuta copiii cu autism. De aceea, familia, alături de alți părinți aflați în aceeași situație, au plătit lunar 8 persoane avizate din America pentru a veni să formeze specialiști aici și pentru a le ajuta copiii. Edi este acum în clasa a VI-a și a fost o adevărată luptă schimbarea legislației pentru a le da voie copiilor cu autism să aibă acces la educație. O vreme lucrurile au mers bine, dar din păcate toate resursele materiale ale familiei au fost  epuizate, iar Edi are nevoie de un însoțitor specializat care să-i fie alături în permanență pentru a merge la școală”, ne-a explicat Luciana.

Potrivit acesteia, cheltuielile lunare necesare pentru îngrijirea unui copil cu autism depășesc 1.000 de euro.

”Este foarte important pentru noi să fim parte din astfel de proiecte. Sunt proiecte care contează și care vor face diferența pentru niște copii care au mare nevoie de ajutor. Familiile sunt devastate și din păcate mereu este nevoie de o resursă financiară fără de care părinții nu-și pot ajuta copiii. În ceea ce ne privește, suntem bucuroși să putem da o mână de ajutor pentru această cauză și o vom face ori de câte ori va fi nevoie. Sperăm să aducem cât mai mulți oameni pe 6 Noiembrie la Arenele Romane”, a declarat Cristi Csapo-Martinescu, chitarist, Grimus.

”În ceea ce privește activitatea trupei, Grimus înregistrează 3 piese exclusiv în limba română. Până acum am făcut numai albume în limba engleză. Una dintre piese, Ultima oară, a fost deja lansată și are un clip. Am adăugat și o notă de electro noilor materiale”, a adăugat Cristi.

”Le mulțumim în primul rând organizatorilor că s-au gândit la trupa AURA ca parte a acestui concert, alături de trupe mari ca ZOB, Trooper și Grimus. Încercăm să facem tot posibilul să promovăm acest concert și sperăm să nu se oprească aici acest demers. Problema copiilor autiști trebuie să ajungă mai departe dintr-o sală de conferințe a Hotelului Hilton către Guvern. Dar suntem aici pentru a ne aduce aportul sper să veniți cât mai mulți la concert pentru a ajuta acești copii. Așa că vă invităm la eveniment. Să nu ajungeți târziu pentru că noi suntem prima trupă care va cânta”, a declarat Aura Dănciulescu, vocal, AURA.

AURA va lansa curând un album nou, Falling Sky, cu 15 melodii.

”Nu avem de unde să știm cum trăiesc oamenii care se confruntă cu asemenea probleme. Putem numai să ne imaginăm și îmi pare foarte rău pentru ei. Participarea la acest concert este modul nostru de a sprijini acești copii. Lumea trebuie să vină la concert pentru strângerea de fonduri, nu neapărat pentru trupele care vor urca pe scenă. De aceea, vă rog să veniți să contribuiți cu o mică parte la binele unor copii care au nevoie de ajutor”, a completat Vlad Gorneanu (Vlase), vocal, ZOB.

ZOB va lansa săptămâna viitoare un album nou pe disc. Numele să este Deviant, iar Vlase ne-a anunțat că este vorba despre un album interesant și ”cu mesaje”.

”Oamenii ca Luciana (n.red. psihologul Luciana Richardson) sunt adevărați eroi. Este incredibil cum acești oameni se pot implica efectiv în viața unor astfel de copii zi de zi, nu cu un like sau un share. Noi suntem numai niște oameni care empatizăm dar nu este vorba despre venit și vărsat o lacrimă. Trebuie să convingem cumva lumea să vină la eveniment nu pentru că se cântă rock ci pentru a se strânge fonduri. Trooper va încerca să vă ofere câteva minute frumoase în care să uitați de problemele la care vă gândiți mereu. Ne vedem pe 6 Noiembrie!”, a spus Alin (Coiotu’) Dincă, vocalul Trooper.

”În ceea ce privește planurile noastre de viitor, nu avem de gând să lansăm un album. Ne-am dat seama că muzica nu se mai cumpără în lume. În România nu s-a cumpărat niciodată. Așa că ne-am gândit să lansăm single-uri. Primul a fost lansat deja, piesa ”În ziua a opta”, iar reacțiile sunt foarte bune. Poate că în iarna lui 2016 vom face și noi pasul către un album. Până atunci încercăm să cântăm cât mai mult. ”

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos