Call for artists – Festivalul Gabroveni & Covaci

Posted by
|

Old City + New Culture”,
Festivalul Gabroveni & Covaci Days
21- 23 august 2015

Facebook Event


Cu destinaţia îndreptată spre Zilele Bucureștilor, Asociația Connections, împreună cu Excelsior Stil şi Asociaţia Pentru Promovarea Artelor Contemporane sărbătoreşte una dintre cele mai îndrăgite zone ale Capitalei – Centrul Vechi. În acest sens, organizăm mai multe evenimente sub denumirea generică „Old City + New Culture”, evenimente care vor scoate în evidenţă legendele, poveștile, tradițiile străzilor din această zonă puse în contrapunct cu specificul locaţiilor partenere, subliniate prin artă contemporană.

Doua dintre străzile cu cea mai interesantă tradiție sunt Gabroveni si Covaci, vom debuta cu evenimentul „Gabroveni & Covaci Days”, care va avea loc in perioada de 21 – 23 august 2015. Pe vremuri, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, în această zonă aflată în vecinătatea Curții Domnești, Brâncoveanu construise o grădină frumoasă unde se găsea un chioșc umbros. Mai spre vremurile noastre, scriitorul Mateiu Caragiale a descris misterul acestei zone vechi a Bucureștiului în faimosul său roman „Craii de Curtea Veche”.

Un alt amănunt pitoresc este faptul că pe strada Gabroveni se afla și restaurantul patronat de Caragiale, iar pe strada Covaci la celebra crâșmă a lui Iordache cu 150 de ani în urmă s-au lansat pentru prima dată mititeii, un preparat culinar autohton care s-a bucurat şi se bucură de mult succes, devenind un brand gastronomic al românilor. Dar în memoria colectivă străzile Gabroveni si Covaci au rămas şi un loc al negoţului, puzderia de consignaţii şi vânzători ambulanţi transformând acest spaţiu într-o “piaţă cu de toate” – de la antichităţi, haine vintage, pană la gablonzuri şi produse artizanale. Vrem să readucem în evenimentul “Gabroveni & Covaci Days” acest spirit de talcioc urban, de bazar multicolor, prin organizarea unui târg de produse de design de obiect şi handmade care să fie găzduit pe terasele localurilor de pe aceste doua străzi. Totodată vom prezenta în diferite puncte de interes atât instalaţii, expoziţii precum şi hapeninguri. Bineînţeles muzica reprezintă numitorul comun.

Vă invit pe această cale să colaborăm pentru organizarea acestor evenimente precum să sistematizăm împreuna în functie de specificul fiecărei locatii și mai departe să începem să comunicăm către public.În acest sens, putem comunica telefonic pentru detalii organizatorice.


O zi faina,
Cristina Irina Dobrota
0744.300.739

https://www.facebook.com/AsociatiaPentruPromovareaArtelorContemporane

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos