Workshop-eveniment: Ziua Mondiala a Visarii Active. Visand viitorul – darul Vizionarului

Posted by
|

- un eveniment Drumul spre Centru -
(rezervarea locului se face doar pe mail ana@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 5 Mai inclusiv)

Pe 9 Mai este ziua in care visarea este celebrata, visele sunt onorate – a doua editie a ”sarbatorii” de acest fel, la nivel mondial. Este ziua in care sute de visatori din lumea intreaga se aduna sa viseze impreuna – iar tu esti invitat(a) sa participi la acest proiect: un proiect nascut din Vise.

”Realitatea visatului nu este numai o capacitate, ci si o indatorire pe care toate fiintele omenesti trebuie sa o indeplineasca cu gratie, pentru ca nepotii nostri sa mosteneasca o lume in care sa poata trai in pace si abundenta.”
(Alberto Villoldo – ”Vise Curajoase”)

O functie speciala a viselor este asa-numita ”repetitie pentru viitor”: pur si simplu, unele vise sunt legate de viitorul nostru si ne furnizeaza mesaje nu doar despre noi insine, ci si despre viata prietenilor, familiei sau a colegilor. Practic, de foarte multe ori visele ne pregatesc pentru oportunitati si provocari din viitorul mai apropiat sau mai indepartat – uneori, e vorba de zile, saptamani sau luni, insa uneori pot trece ani ( sau chiar decenii !!! ) pana cand ”realitatea” prinde din urma visele.

Visele pre-vestitoare (sau precognitive) sunt mult mai des intalnite decat se crede in mod obisnuit: daca ai avut vreodata sentimentul de deja vu, cel mai probabil ai trait o scena pe care o visasei deja. Deja vu: deja vazut – pana si numele acestui ”fenomen” ne ofera un indiciu.

Toate culturile vechi, traditionale (aborigenii, nativii americani, celtii, egiptenii, tibetanii etc) cunoasteau aceasta functie a visului si o foloseau in mod activ, cu scop practic si spiritual in aceeasi masura. Toate literaturile religiilor majore ale umanitatii sunt pline de povesti si exemple de vise pre-vestitoare.
De fapt, unele popoare indigene sustin – si transmit aceasta invatatura mai departe, din generatie in generatie – ca visam TOT ce se va manifesta in realitatea fizica INAINTE de a se intampla; din aceasta perspectiva, ca Visatori Activi (Active Dreamers) ne dam seama ca putem nu numai sa pre-vedem viitorul ci sa fim prezenti la crearea lui.

Cum ?

In primul rand fiind constienti de faptul ca ceea ce apare in vise pot fi viitoruri POSIBILE, nu ceva ce se va intampla inevitabil. Fiind constienti ca asta depinde si de felul in care actionam – sau ratam sa actionam ! – in urma unui vis pe care l-am avut.

Asadar, ce vom face ?

- vom invata sa scanam visele in cautare de elemente precognitive
- vom invata si folosi tehnica ”dream re-entry” pentru a ne intoarce in spatiul unui vis si a clarifica informatiile primite
- vom invata sa facem diferenta intre visele simbolice si cele care se pot intampla…literalmente
- vom intelege cum sunt posibile visele precognitive
- vom invata sa lucram cu intentia pentru a manifesta un vis precognitiv
- vom folosi culoarea pentru a incorpora / a aduce in realitate energia unei noi viziuni

Ce este Visarea Activa (Active Dreaming) ? Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime.

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss

Te astept cu drag si cu inima deschisa !

Ana Maria

Program: sambata 9 Mai, 10.00 – 19.00.

Contributie: 200 lei (160 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse si cupluri / membri familie).

Inscrierea se face doar pe mail ana@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 5 Mai (inclusiv).

Facilitator:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, formator autorizat

Ana Maria este trainer certificat (formator) si are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011–2013); si are formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams, 2012).
Tine workshop-uri si consultatii individuale de lucru cu visele din ianuarie 2012; este gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondator Romanian Dreaming Circle si initiatoare a World Day of Active Dreaming.

(art: Roberto Weigand)

Facebook event

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos