CLAUDE KARNOOUH își lansează la IAȘI noua sa carte-o analiză hiper-lucidă și „incorectă politic” a imperialismului capitalist contemporan

Posted by
|

Alexandria Publishing House, în parteneriat cu Editura RAO organizează vineri, 13 martie, lansarea celui mai nou volum semnat de Claude Karnoouh, Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic, volum publicat în 2014 la Alexandria Publishing House și tradus de Teodora Dumitru.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Târgului de Carte LIBREX 2015, la standul RAO, începând cu orele 18.00. Au răspuns invitației noastre de a lua parte la eveniment ca invitați speciali scriitorul LIVIU ANTONESEI și OVIDIU GHERASIM-PROCA, lector universitar și autor al uneia dintre cele mai reușite recenzii ale volumului menționat anterior.

Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde și-a făcut și studiile superioare. Din 1959 și până în 1965 a urmat studii de științe (fizică și chimie) la Sorbona, iar din 1966 până în 1969 studii de științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre. Începând din 1970 este membru al Centrului National de cercetare științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Din 1991 și până în 2002 a fost profesor invitat al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj unde, în cel de al doilea semestru al anului universitar, a susținut un curs despre aspecte ale modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, economice). Este autor a șase cărti și peste o suta de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.

Facebook Event

Da mai departe

Bun venit pe Bindiribli! Alege sectiunea dorita din lista de mai jos